Eddie the Eagle Expedities 2012


MAGNEETFESTIVAL


‘The nature of an expedition is to find not just gold and treasure, but also to find new ways of life and new ways of thinking. In short: a new perspective.”

Colonel P.H. Fawcett (Brits expeditiereiziger, 1870-1929)


Ga je mee met onze expeditie? Je wordt niet thuisgebracht want waarschijnlijk overleef je het toch niet…Tijdens de Eddie The Eagle Expeditie zullen bezoekers een reis maken die ze nog lang zal heugen. Het vertrekpunt is op het Magneet Festivalterrein, in een rijk beschilderde hut waar met fabeldieren aan de muur en andere wonderlijke trofeeën meteen de sfeer wordt gezet. Daar kunnen nieuwe expeditieleden zich aanmelden. Niet zo maar natuurlijk. Ze moeten eerst langs de expeditieleider. Wat kunnen ze bijdragen aan de expeditie? Wat zijn hun speciale kwaliteiten? Ze vullen een formulier in met een korte en vrij bizarre vragenlijst. Daarna begint de reis.

Doel is de lang verloren gewaande Schat van Honki Tonki.  We hebben een (deel van een) schatkaart en er is een indianengids (van de stam der Magneto’s). De expeditieleden krijgen hun expeditiekostuum, een verrekijker en andere attributen mee.

Na een gedegen training voert de expeditie de deelnemers door Terra Incognita (het festivalterrein). Sluipen, kruipen om de locals niet in hun habitat te verstoren, ontdekken we een hele nieuwe wereld.  We hebben ook een doel.  Het ontbrekende deel van de schatkaart vinden en veroveren. Die kaart bevindt zich in de grote Tipi van de Magneto Indianen.  Of bij de Holenmensen die in de Rockgrot wonen en hun woeste dans opvoeren. Of wellicht weten de Hoelahoep Amazones in hun esoterische kamp er meer van. Op een van die plekken zal contact moeten worden gelegd met de vreemde inwoners (en een opdracht worden uitgevoerd) om de ontbrekende kaart te krijgen.

Na deze tocht blijkt dat de Schat van Honki Tonki te vinden is op een onbewoond eiland. Er volgt een barre tocht door wilde natuur, met onderweg vijandige indianen, magische planten, bizarre dieren, onmogelijke opdrachten en vreemde gebeurtenissen. Daarna: het wijde water. Daar liggen de boten klaar voor de tocht naar het onbekende eiland Tilapia, de plek waar de schat zich bevindt.

Op het eiland ligt de schat, in de vorm van een blinde kluizenaar die de heren en dames van wijze raad voorziet, gebaseerd op de informatie die de deelnemers eerder hebben ingevuld. Voldaan wordt daarna de terugreis aanvaard, om bij de hut nog wat na te praten over onze avonturen.

 

EDDIE THE EAGLE EXPEDITIE